Project Description

Жилищна сграда с магазини и гаражи

Жилищна сграда с магазини и гаражи –  кв.  “Овча купел” – старата част, на бул. „Никола Петков“ №58А /на ъгъла на ул. „Киевска“ и  ул. „Паскал Тодоров“/ .

Жилищна сграда „Киевска“ е многофамилна сгрaда, разположена в старата част на кв. Овча купел. Тази част на квартала е богато озеленена и в нея се изпълняват специфичните правила и норми на застрояване, съгласно общия устройствен план. Стилът на сградата е събразен със заобикалящата я среда, като за целта са използвани класически елементи, но същевременно има и модерно звучене. Във функционално отношение сградата е предвидена за жилищно строителство с магазини и гаражи, а нивата са усвоени както следва: на партерния етаж са разположени вход с преддверие към жилищната част, рецепция, три магазина, едно кафе-аперитив, тринадесет двойни гаража, както и стълбищна клетка с асансьор. От първи до седми етаж са разположени по три тристайни, три двустайни и два едностайни апартамента, както и стълбищна клетка с асансьор.

Местоположение: България, гр. София, кв. Овча купел, бул.Никола Петков №58А /на ъгъла на ул. Киевска и ул. Паскал Тодоров