3 причини защо да закупите апартамент на разсрочено плащане от строител вместо да теглите кредит към банката?

3 причини защо да закупите апартамент на разсрочено плащане от строител вместо да теглите кредит към банката?

Инвестирането в недвижими имоти, по-специално в покупка на апартамент, е важно решение, свързано с не малко финансови рискове. Обикновено потребителите се ориентират към банкови кредити за финансиране на такива покупки. Въпреки това, възможността за разсрочено плащане става все по-привлекателна алтернатива, която ние в Идея Билдингс предлагаме на своите клиенти. Затова ще разгледаме в детайли кои са основните причини тази опция да се окаже един по-разумен вариант за закупуване на бъдещо жилище:

Гъвкави условия на плащане

Един от най-привлекателните аспекти на плановете за разсрочено плащане е гъвкавостта, която те предлагат. За разлика от строгите структури на банковите заеми, ние адаптираме нашите планове за разсрочено плащане към различните финансови възможности на нашите клиенти. Това означава, че можем да предложим различни опции на планове за изплащане, които да са съобразени с доходите и финансовите им възможности, като по този начин намаляваме риска от просрочване.

От една страна, предлагайки разсрочени плащания на предварително съгласувани с клиента дата и брой вноски, ние правим една такава инвестиция лесна за планиране и управление, а от друга страна, финансирането на самия проект няма да доведе на клиента допълнително оскъпяване с всички такси, които съпровождат един банков кредит. В допълнение, цялата процедура по одобрение, отпускане на кредит и учредяване на ипотека се спестява.

Доходност на инвестицията

За разлика от банковите кредити, при които закупеният имот служи като обезпечение, изборът за разсрочено плащане с Идея Билдингс е по-гъвкав, тъй като не изисква учредяване на обезпечение и изпълнение на цялата процедура по обследване и доказване на платежоспособността на клиента. През целия период на изплащане имате нашата гаранция за изпълнението и качеството на избраното от вас жилище.

Освен това с напредването на строителството стойността на апартамента обикновено се повишава. При подписване на предварителния договор ние имаме фиксиране на покупната цена, чрез план за разсрочено плащане, а вие като купувач печелите от потенциалното нарастване на капитала още преди да е извършено пълното плащане.

Потенциално по-малко разходи

Въпреки, че банковите кредити може да изглеждат като стандартния избор за финансиране на покупката на недвижим имот, те често са свързани със скрити разходи под формата на лихвени проценти, такси за отпускане на кредита и други такси. За разлика от тях, плановете за разсрочено плащане могат да предложат по-прозрачни ценови опции, като по този начин предоставят по-изгодна и устойчива възможност за плащане. Затова и ние в Идея Билдингс предлагаме такава опция с вариант до 30 вноски, която е много по-добра алтернатива в сравнение с предложенията от която и да е банка. Можете да се възползвате от тази възможност за всички наши актуални проекти, като например:

 

Истината е, че липсата на лихви и ипотеки не само намалява общата финансова тежест, но и премахва дългосрочния ангажимент, свързан с традиционните банкови заеми.

В заключение, когато става въпрос за финансиране на покупката на апартамент, изборът между кредитите и плановете за разсрочено плащане е ключов. За всички, които търсят гъвкавост, сигурност и по-нисък разход на инвестицията, плановете за разсрочено плащане на Идея Билдингс са изключително добра и изгодна алтернатива. За повече информация относно тях и актуалните ни проекти, можете да ни потърсите на телефон +359 895 566 606 или на имейл sales@idea-building.com.

Свободни имоти