5 лесни начина да придадете характер на имот под наем

Имотите под наем често могат да изглеждат празни и неприветливи, но съществуват няколко лесни начина, с които да им придадете характер и да ги превърнете в уютен дом. Независимо дали сте наемател, който иска да направи пространството по-приветливо, или пък наемодател, който иска да привлече нови наематели, тези пет лесни съвета ще ви помогнат да го постигнете.

  1. Поставете картини на стените

Това е може би един от най-лесните начини да придадете дух и индивидуалност на помещението, в което живеете. Можете да окачите картини, или дори плакати и картички – изберете онова, което носи стойност за вас. Това не само ще добави личен щрих към пространството, но и ще помогне да поставите акцент във всяка стая.

  1. Добавете растения

Растенията, освен че могат да вдъхнат живот на пространството, също така помагат за пречистването на въздуха. Най-лесният начин е да изберете такива, които не са капризни за отглеждане, като кактуси и сукуленти. В допълнение, растенията могат да се използват и за визуално „преоразмеряване“ на пространството, например разделяне на голяма стая на по-малки визуални помещения.

  1. Използвайте килими и възглавници

Килимите и възглавниците добавят цвят и текстура в стаята. Няколко декоративни възглавници на дивана могат да добавят топлина и да направят пространството по-приветливо, а килимите елиминират студенината от пода (особено в случаи с мраморен под например) и придават усещане за уют.

  1. Добавете лампи

Осветлението може да промени настроението на стаята и да добави дълбочина. Използвайте по-малки, настолни или подови лампи, за  да създадете топла и привлекателна атмосфера. Доброто осветление може също така да помогне за създаване на усещане за пространство и да направи помещението да изглежда по-голямо.

  1. Персонализирайте с декорация

Предмети като вази, свещи и поставки за книги придават едно съвсем различно усещане на всяко пространство. Можете също така да добавите лични акценти като семейни снимки или предмети със сантиментална стойност. Тези дребни, но всъщност ключови детайли могат да допринесат за това наистина да усетите пространството като свое.

Важно е да имате предвид, че макар да можете да придадете характер на имота под наем, винаги трябва да се консултирате с наемодателя си, преди да правите каквито и да било промени в имота. Много наемодатели позволяват на наемателите да добавят своя личен щрих към пространството, но невинаги това е случаят, затова е добре първо да се допитате до тях, за да избегнете непредвидени ситуации и недоразумения.

 

Свободни имоти