Какво търси милениал поколението в един дом?

Като най-голямата демографска група, поколението Y или т. нар. милениали неминуемо влияят на различни аспекти на обществото, включително и пазара за недвижими имоти. Със своите специфични предпочитания и приоритети, това поколение търси жилища, които отговарят на техните ценности, начин на живот и непрекъснато променящи се нужди. В тази статия ще разгледаме какво търси милениал поколението в един дом.

Локация

Въпреки че всеки, желаещ да закупи жилище, обръща внимание на неговата локация, в случая фокусът ни пада върху това, че за всеки милениал удобството е от ключово значение. Хората от това поколение предпочитат жилища, разположени в оживени градски райони или в близост до удобства като градски транспорт, ресторанти и места за забавление. Подобен пример е един от актуалните ни проекти – Сграда Детелини, която се намира в близост до множество учебни заведения, паркове, супермаркети, както и до метростанция Мизия. Достъпността до работните пространства и възможността за ходене пеша или с велосипед също са важни фактори.

Гъвкави жилищни пространства

В жилищата милениалите търсят многофункционални пространства, които могат да се използват за работа, релаксация или пък за организиране на социални събирания. От друга страна, голяма част от тях започнаха да приоритизират домашните офиси или пък фитнес кътчетата у дома, тъй като не малко от тях работят дистанционно и търсят здравословния баланс между работата и личния живот.

Устойчивост и ефективност

Голяма част от това поколение е екологично насочено и активно търси жилища, които отразяват тяхната ангажираност към устойчивостта. Енергийно ефективните уреди, слънчевите панели и технологиите за дома са характеристики, които определено привличат вниманието им. Те ценят екологичните материали, като бамбукови подови настилки или рециклирани плотове, както и домовете със зелени площи. Въздействието на дадено жилище върху околната среда е от решаващо значение за това поколение.

Технологии

Не е тайна, че милениал поколението активно използва технологиите и до голяма степен разчита на тях. Именно затова хората от това поколение имат по-голям интерес към жилища, в които са интегрирани различни технологии, които да улесняват ежедневието им. От автоматизирано осветление и контрол на температурата до гласово активиращи се виртуални асистенти – милениалите, като едни технически грамотни хора, оценяват удобството и ефективността, които технологиите предлагат. Високоскоростната интернет връзка и достатъчното количество контакти за зареждане на устройства също са от съществено значение за техния модерен начин на живот.

 

Свободни имоти