Кредит с цел инвестиция в имот

Като компания, която се стреми да се развива и мисли в дългосрочен план, ние винаги подканваме всички наши клиенти и партньори да правят същото. Това да умееш да се откъснеш от настоящия момент и да „погледнеш“ в бъдещето – какво ти предстои, какви са целите ти и най-вече къде искаш да се намираш в своето финансово развитие, е изключително важен ресурс. Повдигаме тази тема, защото тя е от ключово значение за всеки, който иска да подсигури бъдещето си и така да управлява средствата си, че те да му донесат допълнителни печалби.

Едно от основните неща, върху които искаме да се фокусираме, е инвестицията в имот, което напоследък е все по-актуално като практика. Това обаче е обвързано с много средства, които да бъдат вложени на едно-единствено място, което от своя страна води до редица въпроси относно менажирането именно на тези финанси. Едно от основните и особено чести запитвания е какво да правите в случай, че не разполагате с нужната сума и заслужава ли си всъщност да теглите кредит с цел инвестиция в имот?

Кредитът е един първоначален и надежден метод да започнете да инвестирате в бъдещето си, без да се налага тепърва да пропилявате време в спестяване на средства. Често хората изразяват притеснения относно кредитите – какви ще са лихвите, дали няма да има някаква уловка в условията и т.н. Истината обаче е, че кредитите от установени банки са с ясни и предварително уговорени условия, които няма да се променят във времето. Това дори дава една допълнителна сигурност, защото независимо от икономическото състояние на страната, вашият кредит няма да претърпи промени. От друга страна, той ще ви позволи да се сдобиете с жилище в значително по-кратък срок.

Освен че съществува голямо разнообразие от кредити с различни условия, подходящи за специфичните нужди на всеки, има още нещо, на което трябва да наблегнем. Когато става дума за кредит с цел инвестиция – тоест най-вероятно жилище, което ще отдавате под наем или което по някакъв начин ще ви носи пасивен доход, вноските ще са почти или изцяло покрити от месечния доход от жилището, което само по себе си е изключително рентабилно – теглите кредит, за който не са ви нужни отделни спестявания, а накрая сте притежатели на собствен имот. И не на последно място, жилището е и едно от малкото неща, които можете да завещаете на децата си и което от своя страна да подсигури тяхното бъдеще. Инвестицията в бъдещето е от ключово значение за всеки един от нас и е добре да се помисли за него навреме.

Свободни имоти